Vařit zdravě, rychle, chutně a hospodárně může být hračka. Když víte, jak na to.

 Klub VÍM, CO VAŘIT

Online klub Vím, co vařit je plný ověřených postupů, praktických návodů
a jednoduchých receptů nenáročných na čas.

Naučíte se chytré strategie, jak zařadit zdravé a chutné pokrmy do jídelníčku. Získáte tak spoustu energie i na jiné aktivity a pozitivně ovlivníte zdraví své i svých nejbližších.

Možná, že jste i vy v minulosti investovali hodně času i peněz do různých kurzů zdravého vaření a nákupu knih o zdravé výživě, ale přesto se vám stále nedaří, převést tyto poznatky do praxe.

Dobře víte, že pestrá sezónní zelenina by měla být denně na jídelníčku, ale stejně vždy nakonec skončíte jen u rajčat nebo sterilovaných okurek.

Zdraví rodiny je u vás na prvním místě, ale přesto nakupujete impulzivně a na večeři ohřejete průmyslovou pizzu z mrazáku.

A nyní si představte, že:

 

Znáte chytré strategie, jak vařit zdravě a rychle i během náročného pracovního týdne.

Víte, které konkrétní suroviny mít doma v zásobě, tak abyste z nich během chvilky vykouzlili zdravé jídlo pro celou rodinu.

Každý týden máte na jídelníčku lahodné pokrmy ze sezónní zeleniny.

Umíte chutně upravit luštěniny, obiloviny i ryby, tak aby jídla z nich připravená ocenily i děti.

Nemusíte denně složitě hledat odpověď na otázku, co mám zase vařit?

Každý den usínáte se skvělým pocitem, že jste pro sebe i svou rodinu udělali v oblasti jídla to nejlepší.

A navíc vás to bude všechno bavit!

Vím, jak může být cesta ke zdravému vaření náročná. Prošla jsem si tím sama. Nakupovala jsem stále nové a nové kuchařky se zdravými recepty, absolvovala spoustu kurzů zdravého vaření, a nakonec jsem kromě Hotelové školy zvládla i rekvalifikaci Poradce pro výživu.

Teoreticky jsem byla vybavena dokonale, ale praxe stále pokulhávala. Často se mi sice podařilo zařadit několik zdravých receptů každý týden do jídelníčku, ale stálo mě to spoustu času a energie nejen při nakupování kvalitních surovin, ale také při samotné přípravě pokrmů. 

Chyběl mi prostě systém, který by mi pomohl vše zjednodušit a zefektivnit.

Tak, jako pro každou mámu, je i pro mě zdraví rodiny na prvním místě a vím, že stravou ho můžeme velmi pozitivně ovlivnit. Jak to ale udělat a nezbláznit se? Nejen z protichůdných názorů expertů na výživu, o tom, co je zdravé? Je to paleo, veganství nebo raw strava?

Metodou pokus–omyl jsem postupně přišla na to, že člověk nemůže udělat chybu, když bude jíst v souladu s ročními obdobími, tedy sezónně. Ostatně naše babičky vařily a jedly také jen to, co zrovna zrálo nebo bylo přirozeně uskladněné. Bylo to nejen zdravé, ale i hospodárné. Navíc, zelenina je snad jediná potravina, na které se všichni výživový experti shodnou, že je pro zdraví velmi prospěšná.

Své recepty jsem tedy začala tvořit tak, že jejich hlavní složkou je sezónní zelenina a pak další kvalitní suroviny rostlinné i živočišné. Našla jsem způsob, jak si vaření maximálně zjednodušit, díky organizaci a plánování, nejen samotného vaření, ale i nakupování, tak, aby nakoupené suroviny nikdy neskončily místo na talíři v koši na odpadky.

Základem všeho je promyšleně vybavená spíž a smysluplně využitá lednice i mrazák a pak samozřejmě znalost jednotlivých druhů sezónní zeleniny a jejich nejchutnějších úprav.

Co vás v klubu čeká?

Každý měsíc zbrusu nový obsah.
Postupně projdeme tato témata:

  • 1
    Chytře vybavená spíž, lednice i mrazák = základna pro zdravé vaření
  • Jaké suroviny mít doma v zásobě, tak abyste dokázali během chvilky uvařit skvělé jídlo,
  • kde nakupovat
  • a jak vše správně uskladnit.
  • Nejdůležitější koření a kuchyňské vybavení.
  • Jak vařit bez vážení surovin.
  • Co a jak si vyrobit do zásoby ( zeleninový vývar, snídaňovou granolu, přepuštěné máslo, směsi oříšků a semínek atd.)
  • 2
    Dokonalé polévky (podle ročních období)
  • Jak na krémové, luštěninové a další polévky.
  • Jak zdravě zahušťovat, netradiční zavářky do polévek.
  • Čím polévku ozdobit.
  • Polévka, jako hlavní chod.
  • 3
    Jak na skvělé saláty
  • Jaký salát je vhodný pro různá roční období,
  • nejlepší druhy zálivek,
  • bílkoviny vhodné do salátů, semínka, oleje, oříšky.
  • Salát, jako hlavní jídlo.
  • Picles pro každé roční období.
  • 4
    Lahodná jídla z luštěnin
  • Jak správně vařit jednotlivé luštěniny,
  • klíčení luštěnin,
  • pomazánky,
  • karbanátky,
  • jídla z jednoho hrnce.
  • 5
    Lahodná jídla z obilovin
  • Jak správně vařit jednotlivé obiloviny,
  • netradiční přílohy,
  • nejlepší jídla z obilovin, které budou chutnat celé rodině.
  • 6
    Tortily, wrapy, závitky, pitta chléb, celozrnná pizza, placky, domácí kvasový chléb
  • Tohle se zkrátka hodí. 
  • 7
    Kouzlíme se zeleninou I.
  • Styly krájení zeleniny,
  • skladování a kuchyňská úprava zeleniny.
  • Zpracování zeleniny od kořínků po list,
  • čalamády.
  • 8
    Kouzlíme se zeleninou II.
  • Skladování,
  • úprava
  • a nejlepší recepty z jarní a letní zeleniny a ovoce.
  • 9
    Kouzlíme se zeleninou III.
  • Skladování,
  • úprava
  • a nejlepší recepty z podzimní a zimní zeleniny a ovoce.
  • 10
    Jak skvěle upravit ryby
  • Nákup,
  • skladování
  • a nejlepší rybí recepty.
  • 11
    Bylinky, klíčky, výhonky a mikro zelenina
  • Pěstováni,
  • využití v kuchyni
  • a výborné recepty.
  • 12
    Zdravé dezerty
  • Sladký život bez cukru,
  • pravidla zdravého dezertu,
  • suroviny,
  • recepty.

Základem všeho je promyšleně vybavená spíž a smysluplně využitá lednice i mrazák a pak samozřejmě znalost jednotlivých druhů sezónní zeleniny a jejich nejchutnějších úprav.

Všechny své poznatky jsem si ověřila nejen na své rodině, ale i v takovém prostředí, jako jsou školní jídelny. Osobně jsem proškolila v rámci programu Skutečně zdravá škola (www.skutecnezdravaskola.cz) několik kuchařských týmů školních jídelen, vedla jsem praktické semináře o zdravém vaření pro rodiče, seniory i žáky základních škol.

Účastníky mých školení jsem přesvědčila o tom, že díky různým stylům krájení nebo použitím určité kuchařské techniky je možné i ze zeleninového jídla udělat manu nebeskou. :) 

V klubu Vím, co vařit, vám nabízím praktický návod, který vás krok za krokem dovede ke zdravému, rychlému a chutnému vaření.

V tomto klubu vám poskytnu osobní podporu, kterou potřebujete k úspěšnému dosažení cíle. Nebudete na to sami!

A to není vše!
Kromě toho ještě: 

Každý týden ve čtvrtek vám pošlu tip. Např.

  • jak zařadit do jídelníčku zajímavou surovinu pro zdraví,
  • recept na lahodné zdravé jídlo
  • nebo upozornění na novou suroviny na trhu
  • či vychytávku do kuchyně.

Získáte přístup do komunity stejně naladěných lidí, se kterými můžete

  • sdílet své úspěchy v chytrém vaření
  • a kde dostanete zpětnou vazbu, podporu, rady a dlouhodobou motivaci ke zdravým změnám v jídelníčku celé rodiny.

Jak to v klubu vypadá

Nahlédněte, jak to vypadá v členské sekci klubu Vím, co vařit.

Jaká je cena klubu?

Měsíční členství stojí 490 Kč

Je to stejná cena jako večeře pro dva v průměrné restauraci nebo jako další kuchařská kniha, která skončí stejně, jako všechny ostatní na poličce v knihovně. Z každého modulu v klubu si odnesete praktické informace k danému tématu, ze kterých můžete čerpat roky. Klub Vím, co vařit vám přinese skutečnou hodnotu a nastartuje zdravé změny ve vaší kuchyni a to je neocenitelné.

30denní záruka vrácení peněz

Je pro mě velmi důležité, aby klub splnil vaše očekávání. Pokud se kdykoliv v průběhu prvních 30 ti dnů rozhodnete, že to pro vás není to pravé, stačí mi napsat a já vám vrátím celou vaši měsíční platbu. 

Pokud se během členství rozhodnete, že už dále nechcete pokračovat, jednoduše se budete moci odhlásit tlačítkem v členské sekci.

Darujte členství
v klubu jako dárek

Připravila jsem pro vás  (nejen na Vánoce) Dárkový poukaz na měsíční přístup do klubu Vím, co vařit.
Po uhrazení faktury mi napíšete, na jaký mail a od kdy mám vstup vytvořit.  

Často kladené otázky

Internet je plný informací o zdravém stravování a receptů zdarma. Proč bych se měl/a stát členem klubu?

Informací máme v dnešní době všichni spoustu, to je pravda. Všichni dobře víme, co bychom měli jíst, abychom byli zdraví, ale přesto to neděláme. Nejde totiž jen o to mít informace, ale umět je použít v praxi. V klubu vás krok za krokem naučím všechno, co pro zdravé a rychlé vaření potřebujete, abyste už nikdy nemuseli složitě na internetu hledat odpověď na otázku, co je zdravé a co mám dnes zase vařit. :)

Jak často je zveřejňován nový obsah?

Nový obsah zveřejňuji každý měsíc, po celou dobu vašeho členství. Každý týden ve čtvrtek vám navíc pošlu jeden tip, jak zařadit do jídelníčku konkrétní potravinu pro zdraví, recept na lahodné zdravé jídlo nebo upozornění na novou suroviny na trhu či vychytávku do kuchyně.

Jak funguje měsíční členství?

K jednotlivým modulům v klubu budete mít přístup tak dlouho, jak dlouho budete členem. Členství se platí každý měsíc dopředu platební kartou, ze které odejde platba automaticky. Vždy 7 dní před koncem zaplaceného měsíce vám pošlu email s upozorněním, že se blíží konec vašeho členství, a že vám bude stržena z karty platba za další měsíc. V případě, že nebudete spokojení, své členství můžete kdykoliv zrušit v členské sekci klubu nebo skrze email biohruska@seznam.cz.

Co když zjistím po zaplacení, že se mi v klubu nelíbí?

Jednoduše mi napíšete a já vám ihned vrátím celou vaší měsíční platbu.

Máto další otázky?

Napište mi na: biohruska@seznam.cz

Neodkládejte to.

Kdy začnete vařit zdravě, rychle, chutně a hospodárně, když ne dnes?

Online klub Vím, co vařit vás dlouhodobě podpoří na cestě ke zdravým změnám v jídelníčku celé rodiny. Nebuďte už na to sami! V klubu naleznete veškeré know-how, které budete na své cestě potřebovat.

Není vám něco jasné? Potřebujete poradit?

Napište mi na biohruska@seznam.cz, ráda vám pomohu.